Albadas o ocàs
jun 21, 2022


exposição coletiva

Las propuestas utópicas que llevaba en su seno la modernidad, con el progreso y la equidad como banderas, han entrado en crisis, y ahora se contemplan con la desconfianza que suscita algo naíf o poco madurado.

Pero, ante la situación histórica que nos toca vivir, las generaciones actuales nunca habían sufrido la preocupación, la incertidumbre y el miedo al futuro; desde la sensibilidad personal, cada uno se reconstruye para posibilitar un futuro individual y colectivo.

En esta dialéctica, el artista puede tener un papel primordial: su trabajo ya se sostiene entre, por un lado, un proyecto utópico, construido desde su intuición, su obsesión y su deseo, y, por el otro, el sentimiento de fracaso que debe remontar con su gesto. De hecho, éstos son los materiales básicos de cualquier creación artística.

“Albada o ocàs”, la exposición del TPK que da cuerpo al Solsticio 2022, es el resultado de una búsqueda de artistas que ponen en diálogo sus intuiciones con los materiales para reflexionar sobre estos temas..

+info


Art Libris
jun 12, 2022


 livro

Participación en la Fira Internacional con los residentes del Espai d’art Roca Umbert, con el libro Fotocalipsis y con la edicción especial numerada del poster San Trêve Sans Merci con Nathalie Rey.

+info
Intervención artistíca, conferência

Dues generacions en diàleg. Lurdes R. Basolí i Francele Cocco presentaran la seva proposta artística resultat d’un diàleg formal i conceptual amb l’obra que Francesc Abad va realitzar l’any 1988 i que forma part del fons d’art del Museu de Granollers.

+info


Opera Aperta
jun 1, 2022


instalação site-especific, conferência

En aquesta edició, és una instal·lació de Francesc Abad que porta per nom Spuren o Rastres qui ens convida a debatre a l’entorn de la noció de viatge. Francesc Abad, que ha fet de la memòria d’Europa un dels seus temes d’interès, en aquesta obra de 1988 va recuperar la figura de Walter Benjamin, gran pensador jueu alemany enterrat al cementiri de Portbou, on va arribar el setembre de 1940 fugint de la Gestapo. Quan va saber que l’endemà seria retornat a França i lliurat als nazis, es va suïcidar. Les maletes solitàries vora el camí invoquen la idea de rastre i petjada, de ruta. Si bé el de Benjamin va ser un viatge sense tornada, la seva figura fa d’esperó perquè ens interroguem sobre quin lloc ocupa el desplaçament, la deriva i el caminar en l’imaginari humà.

+info


Reacción en Cadena
abril 23, 2022


exposição coletiva

Posar ordre a internet, és possible?

L’allau d’imatges que ens arriba de la xarxa ens obliga a establir estratègies creatives per adquirir algun control sobre elles.

Aquesta exposició presenta a tres artistes i les seves propostes sobre com endreçar aquest flux infinit, fascinant i absorbent que tenim a l’abast amb internet. Tots tres representen mons molt diferents, però tenen en comú aquesta pulsió per col·leccionar imatges modestes i posar-les en un ordre ple d’ecos que les enriqueix. Uns muntatges davant dels quals cada visitant farà associacions visuals diferents i sentirà ressonar acords en el seu inconscient, propis i exòtics.

Diu Joan Fontcuberta, “davant de l’excés i la bogeria d’acumulació icònica propiciada per internet, és urgent una ecologia visual”. Part d’aquesta ecologia passa per intentar fer un cribratge, un muntatge, un relat que doni sentit a caòtic arxiu, a aquesta absurda abundància d’imatges i informació.


+info